2024. május 6. - Ivett, Frida

Tévedésből vágták le a melleit

Tévedésből távolították el egy 35 éves amerikai asszony melleit egy New York-i klinikán, mert leleteit összecserélték egy mellrákban szenvedő páciensével. "Emlékszem a szavakra: Nincs mellrákja, soha nem is volt" - nyilatkozta Darrie Eason 35 éves egyedül
2007. október 5. péntek 14:53 - Hírextra

Az ügyben végzett vizsgálat szerint egy azóta elbocsátott "felelőtlen" laboratóriumi dolgozó volt a hibás a CBLPath laboratóriumban vizsgált szövettani leletek elcseréléséért. A laboratórium közleményében leszögezte, hogy "a New York-i állami egészségügyi hivatal nem talált rendszerhibát és hiányosságokat sem állapított meg a laboratóriumban".

Eason a múlt hónapban kárpótlási pert indított a laboratórium ellen, a követelt összeget azonban nem hozták nyilvánosságra. Ügyvédje annak szeretne a végére járni, hogy vajon valóban egyedi esetről volt szó, vagy mégis rendszerhiba történt.

A kárvallott asszony, aki mindezek ellenére sem nem hajlandó feladni optimizmusát az eset tanulságát leszűrve kijelentette: "A második szakvélemény jó, de még jobb egy második biopszia".
Közben ráadásul a valódi beteg is csak később értesült az állapotáról. Ha egyáltalán értesült - fogalmazta meg kételyét a műsorban Earson.

Az Egyesült Államokban évente 40-100 ezer ember hal bele a nem megfelelő gyógyszeres kezelésbe vagy a műtéti hibákba - idézte az ABC televízió internetes hírszolgálata a tárgyban végzett tanulmányokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását