2024. április 26. - Ervin

Távírányító nélküli távírányító

Távolról kézmozdulatokkal és hanggal irányítható televíziós készülék prototípusát mutatta be Japánban a JVC elektronikai konszern. Két koppantás és a készülék máris be van kapcsolva. Három koppantásra kikapcsol. Különböző kézmozdulatokra csatornát változt
2007. október 5. péntek 15:05 - Hírextra

A kézmozdulatokkal és hanggal vezényelhető televíziós készülék prototípusa anélkül üzemeltethető, hogy akár egyetlen gombot is meg kellene nyomni.

A JVC azzal indokolta a kézmozdulattal és hanggal vezényelhető - a tokiói elektronikai vásáron a héten bemutatott - tévékészülék kifejlesztését, hogy a jelenleg használatos készülékek távirányítási rendszere túlságosan bonyolult és ezért gyakran problémát okoz a nézőknek.

Mielőtt a tömeges gyártás mellett döntene, a JVC előbb közvélemény-kutatást rendez a fogyasztói társadalom különböző rétegeiben, hogy megtudja, érdekli-e az embereket az újdonság és hajlandók lennének-e megvásárolni az új készüléket.

A JVC szerint a népesség elöregedésére tekintettel indokolt olyan új technikát kifejleszteni, amely az időseknek is lehetővé tenné a legfejlettebb generációjú készülékek könnyű használatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását