2024. május 16. - Mózes, Botond

Félmillió embernek állandóan vizelnie kell

Intimtornán, ingyenes felvilágosításon és egy meglepetés akcióban is részt vehetnek mindazok, akik vasárnap részt vesznek az Inkontinencia Betegegyesület Magritszigeti Tabudöntögető Fontana Napján. Az egyesület azért érzete úgy, hogy szükség van erre a fi
2007. október 5. péntek 18:06 - Hírextra
Leginkább a nőket sújtja a hiperaktív hólyag, mely a húgyhólyag működésének a zavara, a betegeknek csak az egyharmada férfi. A sürgető jellegű és gyakori vizelési ingerről sok nő még beszélni sem hajlandó, komolyabb tabunak számít körükben, mint a merevedési zavar a férfiaknál.

A Fontana Nap programjainak elsődleges célja, hogy a betegségben szenvedők vállalják fel problémájukat, lépjenek ki az elzárkózásból, forduljanak szakemberhez, hogy segítségével újból teljesebb életet élhessenek. A margitszigeti Atlétiakai Centrumban is találkozhatnak a résztvevők nőgyógyászokkal és urológusokkal, akik tanácsaikkal segítik majd őket.

Megrendezik a sziget körül a Fontana Futást is, és mint Kende Péter a rendezvény egyik szervezője elmondta: lesz egy meglepetés akció is, amelyben az összes résztvevő közösen átélheti, milyen ledönteni a tabukat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását