2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Új igazgató a Vagyonkezelőnél

Tátrai Miklós lesz a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a politikus az év végéig lemond pénzügyminisztériumi államtitkári tisztségéről - tudta meg az MTI csütörtökön pénzügyminisztériumi forrásból.
2007. október 4. csütörtök 17:58 - Hírextra

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatói feladataival Veres János pénzügyminiszter bízta meg Tátrai Miklóst.

A kormányszóvivői iroda az MTI-t a nap folyamán arról tájékoztatta, hogy az államtitkár utódlásáról később születik döntés.

Az állami vagyonról szóló törvény értelmében az állami vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlására jön létre a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács.

Az állami vagyon kezelését és a további privatizáció operatív feladatait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) veszi át, a megszűnő Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt.-től és a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól. A Tanács hozza a stratégiai döntéseket, az MNV pedig nyilvántartást vezet az állami vagyonról, végrehajtja a tanács döntéseit és képviseli az államot a vagyonnal kapcsolatos ügyekben.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását