2024. április 19. - Emma

MSZP: a demokratikus erők határolódjanak el a Jobbiktól

Az MSZP minden, magát demokratikusnak tartó politikai erőt felszólít arra, hogy egyértelműen határolódjon el a Jobbiktól, amelynek egyik képviselője arról beszélt, hogy kitelepítené Miskolcról és táborba zárná a cigány származású visszaeső bűnözőket. A kormány tagjaitól, különösen Orbán Viktor miniszterelnöktől a szocialisták elvárják, hogy személyesen is kiálljon a több mint félmilliós magyar cigány kisebbség emberi méltósága mellett - közölte az MSZP szóvivője az MTI-vel szerdán.
2010. augusztus 25. szerda 13:44 - HírExtra
Nyakó István leszögezte: a Magyar Szocialista Párt a lehető leghatározottabban elítél minden, a magyarországi kisebbségek, köztük a cigányság ellen irányuló rasszista, kirekesztő, szélsőséges megnyilvánulást.

A szóvivő úgy fogalmazott: 65 évvel az utolsó nemzetiszocialista koncentrációs táborok felszámolása után Magyarországon a törvényhozói hatalom birtokába jutott egy párt, amely szellemiségét és immár konkrét elképzeléseit tekintve is a 40-es évek borzalmaiért felelős szélsőjobboldali politika továbbvivője.

A szocialisták álláspontja szerint a visszaeső bűnelkövetőknek egy jogállamban nemzeti, etnikai, vallási hovatartozástól függetlenül a börtönben van a helyük - hangsúlyozta a szocialista politikus.
Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje kedden arról tartott sajtótájékoztatót, hogy kitelepítenék a cigány származású, többszörösen visszaeső bűnözőket Miskolcról, táborba zárná őket, és akár állampolgárságukat is megvonná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 25. 15:48
Ha ennyire elhatárolódnak a jobbiktól, akkor Esztergomban miért támogatnak közös jelöltet?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását