2024. május 3. - Tímea, Irma

Szélessávppályázat az egyetemeken

Szélessávú mobilinternetes pályázatot hirdetett a T-Mobile a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
2007. október 4. csütörtök 22:55 - Hírextra

három egyetemre kiterjedő MobilNet pályázat témáit - a mobilinternet témaköréhez szorosan kapcsolódva - az egyetemi oktatók és a T-Mobile szakemberei közösen határozták meg, természetesen mindhárom egyetemen az adott intézmény profiljához idomulva.

A Corvinus Egyetem hallgatói mobil szélessáv és WEB 2.0 témában adhatják be pályázataikat, feltárva a mobiltechnológia és a WEB 2.0 összekapcsolásából adódó lehetőségeket.
A BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló rendszerekkel - okostelefon, mobilweb és mobilmultimédia alkalmazásokkal - pályázhatnak.

A Képzőművészeti Egyetemen a mobil szélessáv kreatív felhasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehet indulni - tájékoztatta a T-Mobile az MTI-t.

A pályázatokra október folyamán lehet jelentkezni, az eredményhirdetés december közepén várható. A pályázat részletes feltételeiről és tudnivalóiról mind a T-Mobile, mind az egyetemek részletes tájékoztatást nyújtanak a pályázat kiírásától kezdődően. A T-Mobile információs oldalai október 10-étől érhetőek el a www.t-mobile.hu címen.

A pályázatok elbírálását mindhárom intézmény esetében külön erre a célra felállított háromtagú rangos szakmai zsűri végzi, mely az egyetem képviselője mellett egy külsős és egy T-Mobile-os szakértőből áll.

A pályázat első, második és harmadik helyezettjei - mindhárom intézmény esetében - egy-egy Fujitsu-Siemens laptopot kapnak, továbbá az első helyezettek két, a második helyezettek egy, míg a harmadik helyezettek fél évig ingyenesen internetezhetnek a T-Mobile magyarországi hálózatán, így a szélessávval fedett területeken is.

A program egyik pilléreként a T-Mobile eszköztámogatást is nyújt a kiválasztott három intézménynek, tíz-tíz mobilinternetezésre alkalmas notebook és a hozzájuk tartozó mobilinternet-előfizetés felajánlásával.

A T-Mobile szélessávú mobilinternet-szolgáltatása jelenleg 93 városban, a magyar lakosság több mint 45 százaléka számára érhető el.

A T-Mobile és a felsőoktatás kapcsolata nem újkeletű, mivel a cég vezetése régóta fontosnak tekinti a felsőoktatást, és kiemelt feladatának tartja az oktatásban való aktív szerepvállalást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását