2024. május 18. - Erik, Alexandra

Meghaltak a sziámi ikrek

Meghalt csütörtökön a két héttel ezelőtt, a pozsonyi gyermekklinikán szétválasztott, hathónapos sziámi ikerpár egyike, Marek Müller.
2007. október 4. csütörtök 18:36 - Hírextra

Az áprilisban idő előtt, a terhesség 36. hetében világra jött két kisfiú a hasánál és mellkasuk alsó részénél nőtt össze. Több szervük károsodott, illetve voltak, amelyeken kényszerűen osztozkodtak. Az egyik kisfiú, Marek már egy hete válságos állapotban volt, mielőtt csütörtökön meghalt volna.

Az ikerpárt ellátó pozsonyi gyerekkórház internetes honlapján nyilvánosságra hozott közleményben tudatta, hogy Marek reggel fél hétkor a komplex gyógyszeres és műszeres újjáélesztési kísérlet ellenére elhunyt.

Az ikreket szeptember 15-én, 19 órás műtéttel választották szét. Marek súlyos egészségi gondjai a múlt hét közepén kezdődtek. Szervezetét legyengítette egy fertőzés, amely orvosai szerint hátráltatta a műtéti hegek gyógyulását is. Múlt pénteken az orvosok azt közölték, hogy a tünetek szerint Mareket agykárosodás érte.

A másik iker, Michal bélműtéten esett át vasárnap, immár a harmadikon születése óta. Orvosai szerint állapota nem sokat változott a szétválasztás óta. A műtét után fivérénél jobban érezte magát, de bélpanaszai kedvezőtlen hatással lehetnek gyógykezelésére és felépülésére.
Szlovákiában a 70-es évek óta négy sziámi ikerpár született.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását