2024. május 2. - Zsigmond

Hamilton tettei után nyomoz a FIA

A FIA vizsgálatot indított a Forma-1-es világbajnoki sorozat élén álló Lewis Hamilton ellen. A szervezet azért nyomoz, mert az ausztrál Mark Webber (Red Bull) és a német Sebastian Vettel (Torro Rosso) egyaránt panaszt tett a brit pilótára, aki szerintük a
2007. október 4. csütörtök 15:31 - Hírextra
"Új bizonyítékok kerültek elő az esettel kapcsolatban és az illetékesek most ezeket nézik át" - kommentált a FIA szóvivője.

A viadal 42. körében a - Fernando Alonso balesete miatt - pályára érkező biztonsági autó mögött Hamilton az első, Webber a második, míg Vettel a harmadik helyen haladt, amikor utóbbi belehajtott az ausztrál autójába és mindketten kiállni kényszerültek. A verseny utáni vizsgálat még Vettel bűnösségét állapította meg, és a FIA úgy döntött, a németet a most vasárnapi kínai GP szombati időmérő edzésén elért helyénél 10 pozícióval hátrébb sorolják majd a rajtrácson.

Hamiltonnak nagyon sokba kerülne egy súlyos büntetés, hiszen két futammal a sorozat vége előtt Motegiben elért győzelmével 12 pontra növelte előnyét a világbajnokságon csapattársa, Alonso előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását