2024. április 23. - Béla

Fidesz: Kóka nem mond igazat

A Fidesz szerint nem igaz, hogy a kormány a kis- és középvállalkozások fejlesztését stratégiai nemzetgazdasági érdeknek tartja - mondta Szatmáry Kristóf, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-nek, Kóka János gazdasági miniszter csütörtöki kij
2007. október 4. csütörtök 15:35 - Hírextra
A gazdasági miniszter a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén azt mondta, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztése stratégiai nemzetgazdasági érdek, ezért a kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában központi helyen szerepel.

"Értetlenül állunk a miniszter kijelentése előtt. Kóka János vagy nem jár kormányülésekre vagy ő is arra a szintre jutott el, mint az MSZP egyes politikusai, hogy mond valamit, aminek a valósághoz semmi köze nincsen" - mondta erre Szatmáry Kristóf.

Szerinte Kóka János kijelentésével ellentétben a pénzügyminiszter által benyújtott 2008-as adó- ás áfatörvényjavaslatban semmiféle gazdaságélénkítő, a kkv-k számára pozitív hatással járó változás nincsen.

Az előterjesztés a Fidesz szerint fenntartja a tavaly bevezetett vállalkozói terheket, nem veszi figyelembe a már elindult csődhullámot, nem csökkenti az élőmunka terheit, ami a versenyképességet leginkább hátráltatja, és - tette hozzá Szatmáry Kristóf - kimaradt a javaslatból a ki nem fizetett számlák utáni áfa ügye is.

Megint csak hülyítik a vállalkozókat - fogalmazott a fideszes politikus, aki szerint biztos, hogy jövőre nem csökkennek a vállalkozások terhei.

Szatmáry Kristóf azt mondta, a három kisadó összevonása után olyanoknak is kell fizetni, akik eddig a három adóból valamelyiket nem fizették. Hozzátette: az adótörvények 450 paragrafusát módosítják, és teljesen újraírták az áfatörvényt is, amelynek megértése, az alkalmazkodás hozzá szintén a kkv-k helyzetét könnyíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását