2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: 17 százalékkal akarják növelni az adóbevételeket

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a 2008-as adó- és áfaváltozásokról szóló törvényjavaslatot, mert az növeli a vállalkozók adminisztrációs és adóterheit - mondta Szatmáry Kristóf, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai
2007. október 3. szerda 13:11 - Hírextra

A fideszes politikus szerint az előterjesztésben az szerepel, hogy a kormány 2008-ban 15-17 százalékkal akarja növelni az adóbevételeket, ami a jelenlegi stagnáló gazdaság mellett azt jelenti, hogy ismét a vállalkozókkal akarják megfizettetni a többletet.

Elég volt a vállalkozók további megsarcolásából, nem lehet több bőrt lenyúzni a vállalkozókról úgy, hogy tömegesen ne menjenek csődbe - tette hozzá Szatmáry Kristóf, aki szerint sok hazai vállalkozás számára talán végzetesen nehéz lesz 2008-as év.

Úgy vélte, hogy a kormány már megint csak "eteti" a vállalkozókat azzal, hogy a változások adóegyszerűsítéseket jelentenek, valójában azonban, egy-két apróbb egyszerűsítés mellett, nagyobb adminisztratív és adóterheket tesznek a vállalkozásokra.

A fideszes országgyűlési képviselő, aki a Vállalkozók Pártja egyik vezetője is, arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza kis-és közepes vállalkozások adó- és adminisztrációs terheit növelő javaslatait.

Mint mondta, a 2008-as adó-és áfatörvényekben nincs érdemi vállalkozásösztönző lépés, nem csökkentik az élő munka terheit, nem foglalkoznak a ki nem fizetett számlák áfatartalmával és a körbetartozások kezelésével sem. A fideszes politikus szerint emellett azért is elfogadhatatlan a javaslat, mert semmilyen megoldást nem kínál a vállalkozóknak a jövő évi plusz terhek, például az 30-50 százalékos áramáremelés megoldására.

Kérdésre válaszolva azt mondta: a Fidesz olyan módosító javaslatokat nyújt majd be, amelyek az élő munkát terhelő járulékokat és a vállalkozók adminisztratív terheit csökkentik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását