2024. május 3. - Tímea, Irma

Demszky sajnálja

Demszky Gábor "sajnálja és szánja" szabad demokrata párttársát, Bőhm Andrást hétfői nyilatkozatáért. Ezt maga a főpolgármester mondta egy kérdésre reagálva egy budapesti sajtótájékoztatón. Mint a szerdai tájékoztatón mondta: pártfórumokon Bőhm András soha
2007. október 3. szerda 17:29 - Hírextra

Közölte, hogy a nyilatkozat, amelyet nem kíván kommentálni, Bőhm Andrást minősíti. Megjegyezte azt is, hogy ilyen nyilatkozattal lehet címlapra kerülni.

Arra a kérdésre, hogy van-e alapja Bőhm András azon felvetésének, hogy a hibás fővárosi politizálás miatt csökken az SZDSZ szavazóbázisa, a főpolgármester közölte, hogy az SZDSZ mindig Budapesten volt a legerősebb, itt érte el a legjobb eredményeit. Hozzátette, hogy ez a főváros és az SZDSZ vezetésű kerületek teljesítményének köszönhető. Megjegyezte, hogy az SZDSZ 12-14 százalékos fővárosi támogatottságát reálisnak tartja, s ez még növelhető is.

Demszky hangsúlyozta, azért nem reagál Bőhm András kritikáira, mivel nem tartalmaznak olyan elemeket, amelyekkel érdemes érdemben vitatkozni. Hozzátette, hogy arról viszont szívesen beszél Bőhm András nyilatkozata kapcsán, hogy a főváros színházi struktúráját miképpen alakítsák át, s kész megvitatni vele a távhődíjjal kapcsolatos álláspontját, csakúgy, mint a fővárosi programmal, a főváros jövőjével kapcsolatos kérdéseket. A főpolgármester rámutatott, ahogy a távhődíjjal kapcsolatban, úgy egyéb ügyekben is ezek a viták rendkívül demokratikus keretek között zajlanak.

Hangsúlyozta: ezek azok az előrevezető ügyek, amelyek előreviszik a koalíciót és javítják a koalíción belül a szabad demokraták megítélését is.

A főpolgármester szerint ez a módszer "17 éve működik, nem szabadna elrontani most, végiggondolatlan, (...) azt lehet mondani, hogy tényleg csak szánalmas nyilatkozatokkal".
Bőhm András, az SZDSZ fővárosi és parlamenti képviselője hétfőn az Index portálon megjelent nyilatkozatában bírálta Demszky Gábort a szerinte a liberalizmustól idegen vezetési stílusa, gyakorlata miatt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását