2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesznek papírja van róla, hogy a kegyencei maffiózók

Az MSZP szerint a Fidesznek már papírja is van arról, hogy kegyencei maffiózók voltak. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. október 3. szerda 15:03 - Hírextra

"Miközben a Fidesz kezét-lábát töri, hogy a teljes magyar baloldalról bebizonyítsa: maffiózók gyülekezete, épp a Fidesz, illetve az Orbán-Torgyán-kormány az, amelynek immár papírja is van arról, kegyencei valódi maffiózók voltak" - fogalmazott a politikus utalva arra, hogy kedden a Legfelsőbb Bíróság elutasította a kecskeméti maffiaperként elhíresült bűnügyben benyújtott felülvizsgálati indítványokat.

Nyakó István az ügy hátteréről elmondta: a Fidesz-kormány utolsó napjaiban, a választás második fordulója után "példátlan sietséggel" kapott a Széchenyi-terv keretében közel 90 millió forintot a mosonmagyaróvári fürdő fejlesztésére egy olyan cég, amelynek tulajdonosait elítélték a maffiaperben. A beruházás nem valósult meg, a pályázati pénzt az utolsó fillérig lenyúlták "a Fidesz-közeli szélhámosok" - fűzte hozzá.

A szóvivő szerint a közel 90 millió forintos összeg útja Matolcsy György gazdasági miniszterig követhető vissza, ő írta alá ugyanis a támogatás odaítéléséről szóló levelet, és ügyvédként érintett az ügyben Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének családi barátja is.

Miért hallgat ennél az ügynél a Fidesz, ha más esetekben már az ügyészségi gyanú elég ahhoz, hogy egy egész pártot, az egész kormányt bűnösnek kiáltson ki? - kérdezte a szocialista politikus.

Nyakó István azt tudakolta: Matolcsy György utasításra vagy szabad belátásra döntött úgy, hogy nagy kapkodva odaítéli a pénzt. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, akkori miniszterelnök tudott-e az eljárásról? - tette fel a kérdést a szocialista politikus. A szóvivő szerint a kérdést az is indokolja, hogy az ügyletnél a tokaji ügyekben megismert Szász I. Attila ügyvéd bábáskodott.

Az MSZP szóvivője azt mondta: sajtóhírek szerint az olajügyek vádlottjai és a maffiaper néhány érintettje "a Fidesz, illetve személyesen Orbán Viktor úr bizalmi embere". Példaként említette, hogy Tóth Béla, a Fidesz egykori kampánymenedzsere, a Mahir volt elnöke vádlott az Energol-ügyben.
Ennek az ügynek - folytatta - olyan szereplői vannak még, mint a kecskeméti maffiaperben elítélt Csüllög Zsigmond és Radnai László. A két férfi alapította azt a céget, amely pénzt nyert a termálfürdő megvalósítására - tette hozzá. Mint mondta, a cég Szász I. Attilát kérte fel ügyvédnek.

Nyakó István elmondta, a cég nem lett volna jogosult az állami támogatásra, mert a szerződés idején felszámolást kezdeményezett maga ellen.

A Szegedi Ítélőtábla 2006 októberében jogerősen összesen hatvannégy év fegyházbüntetést szabott ki bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt a kecskeméti maffiaperben.

A táblabíróság az elsőrendű vádlottat, Radnai Lászlót emberölés előkészületének bűntette és fegyvercsempészetre felbujtás, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt 12 év fegyházra ítélte, s tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezt az ítéletet hagyta helyben a Legfelsőbb Bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. október 7. 18:45
Orbán kormánya minden idők legkorruptabb, legfalánkabb kormánya volt.
Ez a maffia-ügy csak egy kis apróság, amit nem tudtak elkenni, úgymond a jéghegy csúcsa. A többiről csak lappang a gyanú, de soha nem tudunk meg már semmit.

Minden korrupciót, tisztességtelenséget elítélek - függetlenül attól, hogy melyik táborból követik el.
thurvj97
2007. október 4. 09:07
Végre,hogy megszólaltok és mondotok is valamit. A Tokaj-ügy sincs tisztázva a mai napig. Ferenczi Kriszta vádjai megválaszolatlanok. A törpe meg sütkérezik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását