2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zuglói szál a Zuschlág-ügyben

Öt hónapig a zuglói önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának külső szakértője volt Lados István ebben a ciklusban. Az új képviselőtestület októberi megalakulása után letette esküjét.
2007. október 2. kedd 18:22 - Hírextra
Lados István korábban Zuschlag János titkára volt, ő is gyanúsított az egykori MSZP-s képviselő csalási ügyében. A férfi eddig szökésben volt, hónapok óta körözték, végül múlt szerdán önként jelentkezett a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen, ahol azonnal őrizetbe vették. A Szegedi Városi Bíróság péntek délután 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Lados Istvánt. Az indoklás szerint azért nem védekezhet szabadlábon, mert tartani lehet szökésétől, illetve bizonyítékokat próbált eltűntetni, amikor házkutatást tartottak nála a rendőrök. A pénteki határozat ellen Lados István és védője fellebbeztek, az előzetes letartóztatás ügyében a Csongrád Megyei Bíróság dönt másodfokon szerdán.

Lados István a külső szakértői munkájáért havonta - a törvényben megszabott - bruttó 45 ezer forintot vett fel a XIV. kerületi önkormányzatnál addig, amíg tagja volt a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának, tehát öt hónapig. Az MSZP zuglói frakciójának szervezeti és működési szabályzata szerint vissza kell hívni a bizottságból azt, aki nem vesz részt legalább 3 ülésen. Mivel ő év elején hiányzott három hónapot, visszahívták. Azt nem tudni, miért nem jelentkezett, pedig kereste az önkormányzat a férfit a hozzátartozóinál - tudta meg a Független Hírügynökség Szűcs István alpolgármestertől, az MSZP zuglói szervezetének elnökétől.

Az alpolgármester arra nem tudott válaszolni, hogy Lados István pontosan milyen munkát végzett külső szakértőként, illetve ki ajánlotta be annak idején a bizottságba.

Szűcs István elmondta azt is, hogy Lados István 2005 augusztusában belépett a zuglói MSZP egyik alapszervezetébe. Ez az alapszervezet idén szeptember 10-én kérelmezte a férfi tagságának felfüggesztését, amit 19-én fogadott el a MSZP kerületi szervezetének elnöksége. A szocialista párt zuglói szervezetének 14 alapszervezete van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását