2024. május 21. - Konstantin

Szigoríthatók a szabályok

Szeged szocialista polgármestere jónak tartja a jelenlegi összeférhetetlenségi szabályokat, de elfogadná a szabályok szigorítását is. Erről Botka László, az MSZP országgyűlési képviselője, Szeged polgármestere beszélt kedden az MTI-nek.
2007. október 2. kedd 15:34 - Hírextra

A jelenlegi magyar gyakorlat működőképes. "Jó a településeknek, ha a polgármesterük országgyűlési képviselő, mert hatékonyabban tud működni. És meggyőződésem szerint jó a törvényhozásnak, ha vannak önkormányzati vezető tagjai is" - fogalmazott a kormánypárti politikus, megjegyezve: évek óta napirenden van ez a kérdés.

Ettől függetlenül - folytatta - működőképesnek tartanám a miniszterelnök javaslatát is, amely a teljes összeférhetetlenségre épül.

Botka László azt mondta: "én akkor fogom ezt a javaslatot megszavazni, ha széleskörű politikai és társadalmi konszenzus áll mögötte". Ha mind a kormánypártok, mind az ellenzék támogatja és a társadalom nagy része is e mellé az ügy mellé áll, akkor működőképes lehet a rendszer - fűzte hozzá.
Közölte: azt reméli, a következő hetekben kiegyensúlyozott politikai, szakmai vita alakul ki ebben a kérdésben. Botka László elmondta: az MSZP-frakcióban a következő hetekben lesz érdemi vita a javaslatról.

Felhívta arra a figyelmet, hogy a törvényjavaslatok kétharmados támogatást igényelnek.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy hét pontból álló javaslatcsomagot készít két héten belül a kormány a politikai élet megtisztítása érdekében. Ennek részeként főállású parlamenti képviselőséget javasolt, a funkcióhalmozás elkerülésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását