2024. június 2. - Kármen, Anita

Gyurcsány elutazik

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a norvég kormányfő meghívására szerdán egynapos munkalátogatásra utazik Oslóba, ahol találkozik Jens Stoltenberg norvég kormányfővel, valamint Thorbjorn Jaglanddal, a norvég parlament (Storting) elnökével.
2007. október 2. kedd 15:31 - Hírextra

A magyar és a norvég kormányfő a találkozón tapasztalatot cserél a két országban zajló reformokról. Mindkét ország elkötelezett azoknak a belső reformoknak a végrehajtásában, amelyek a két ország versenyképességét erősítik, így a megbeszélésen többek közt szóba kerül a nyugdíjrendszer, a köz- és felsőoktatás, az egészségügy és a közigazgatás reformja.

A találkozón napirendre kerül az energiapolitika, az egészségügyi együttműködés és a gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztésének kérdése is. A megbeszélésen szóba kerül az a 135 millió euró összértékű támogatás is, amelyet Magyarország 5 év alatt használhat fel a Norvég Pénzügyi Mechanizmus révén. Magyarország célja, hogy a forrás felhasználásával elősegítse a kutatás-fejlesztési együttműködést, illetve a tudásalapú társadalom építését Magyarországon. Ennek részeként ígéretes együttműködés van kialakulóban a rákkutatás területén.

A miniszterelnök és a 35 fős magyar delegáció különgéppel utazik Norvégiába. A Malév-gép bérlése 8,1 millió forintba kerül, ami a legtakarékosabb megoldás, mivel menetrendszerinti járattal a látogatás két napot venne igénybe és körülbelül 6 millió forinttal többe kerülne.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását