2024. május 2. - Zsigmond

Sólyom Szlovákiában tárgyal

Aktuálpolitikai kérdésekről nem tárgyalt Sólyom Laszló köztársasági elnök a szlovákiai Komárom város vezetőjével. Ezt maga Bastrnák Tibor polgármester erősitette meg a Független Hírügynökségnek kedden.
2007. október 2. kedd 16:54 - Hírextra
Bastrnák Tibor a Független Hírügynökségnek elmondta, vendégének a város általános bemutatásán túl a magyarországi Komárommal folytatott együttműködésről, a közös tervekről is beszámolt. "A hidat és az erődöt emeltük ki" - mondta a polgármester.

A két Komárom új Duna-híd építését készíti elő, és szeretnék, ha a Duna mindkét partján elterülő erődrendszer felkerülne az UNESCO világörökségi listájára.
Erről a szervezet várhatóan jövő tavasszal dönt.

Szó volt a komáromi Selye János Egyetemről is, arról, hogy a város miként támogatja a magyar oktatási nyelvű intézményt. "Természetesen beszélgettünk a felvidéki magyarságról is, de politikáról nem" - jegyezte meg Bastrnák Tibor, a szlovákiai Komárom város polgármestere.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását