2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ideiglenes hajléktalanszállás nyílik

Ideiglenes éjszakai hajléktalanszállás nyílik a főváros VII. kerületében szerdán; a hetven fő befogadására alkalmas intézmény május 15-ig vehető igénybe.
2007. október 2. kedd 08:25 - Hírextra

Az erzsébetvárosi ideiglenes éjszakai szállás üzemeltetést a Myrai Szent Miklós keresztény egyház vállalta, míg az épület átalakításának költségét, mintegy hatmillió forintot a kerületi önkormányzat állta.

A szálláson éjszakánként hetven embert tudnak elhelyezni, és a tisztálkodási lehetőségek mellett meleg ételhez, teához is juthatnak az ellátást igénylők.

Kádi Csaba, az önkormányzat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Murányi utca 5. szám alatti épület ajtaja szállás céljából 18 órakor nyit, és reggel hatig melegben tölthetik a téli hónapok éjszakái a hajléktalanok. Az ideiglenes éjszakai szállás mindaddig rendelkezésre áll, amíg a Murányi utcai épületet nem hasznosítják, de május közepéig e célra mindenképpen rendelkezésre fog állni.

Tájékoztatása szerint a Myrai Szent Miklós keresztény egyház napközben ingyenes angol és német nyelvtanfolyamokat, valamint kommunikációs készségfejlesztő tréningeket tart az épületben, de a Thököly út 44-ben lévő közösségi házban számítógépes tanfolyamon is részt vehetnek a hajléktalanok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását