2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újabb elbocsátások

Szeptember 30-val újabb álláshelyeket számolnak fel a salgótarjáni kórházban, Nógrád megye egyetlen súlyponti intézményében - értesült a Független Hírügynökség. Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a kórhá
2007. október 1. hétfő 07:56 - Hírextra
Az önkormányzat ekkor közbeszerzési eljárást indított a kórházat irányító önkormányzati biztos kiválasztására, csakhogy az elmúlt hónapokban a jelenlegi kórházvezetés stabilizálta a gazdálkodását. Mivel továbbra is 540 millió forint a Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház adóssága, s az összeg nem növekszik, a napokban érvénytelenítették az öt pályázó érdeklődését kiváltó csődbiztosi pályázat eredményét. A kórháznak viszont további megszorító intézkedéseket kel tennie.

Ennek keretében szeptember 30-i, illetve december 31-i határidővel összesen 35 álláshelyet számolnak fel Nógrád megye egyetlen súlyponti kórházában: 24 dolgozótól megválnak, s 11 üres álláshelyet már sohasem fognak betölteni. Az álláshelyek közt kazánfűtőtől kontírozóig ápolótól szakápolóig többféle munkakör szerepel. A leépítéseknél többen a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségével éltek.

Becsó Zsolt közölte: az elmúlt hat évben folyamatosan több száz fővel csökkentették a salgótarjáni kórházi dolgozók létszámát. A mostani megszorító intézkedésekkel azt ígéri a kórházvezetés, hogy az év végére 380-400 millió forintra szoríthatják az adósságállományukat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását