2024. május 16. - Mózes, Botond

Ötpárti egyeztetést akarnak

A Szabad Demokraták Szövetsége ötpárti egyeztetést sürget, hogy még ebben a parlamenti ciklusban törvény születhessen a párt- és kampányfinanszírozás, illetve a képviselői összeférhetetlenség új szabályairól - közölte a liberális párt hétfőn az MTI-vel.
2007. október 1. hétfő 11:41 - Hírextra

"Az öt parlamenti párt frakcióvezetője az igazságügyi minisztérium bevonásával haladéktalanul állapodjon meg a párt- és kampányfinanszírozás, illetve a képviselői összeférhetetlenség új szabályaiban" - áll a Kóka János SZDSZ-elnök által jegyzett, az ügyvivő testület határozatát tartalmazó közleményben. Mint írták, elvárják, hogy még ebben a parlamenti ciklusban szülessen törvény e két meghatározó jelentőségű ügyben.

Az öt parlamenti párt frakcióvezetője az egyeztetések során tisztázza a pártok ifjúsági szervezeteinek szerepét és gazdálkodásának feltételeit is. A parlamentnek törvényi garanciát kell teremtenie a civil szervezetek és a "pártszerűen" működő, azokhoz kötődő ifjúsági szervezetek támogatásának egyértelmű szétválasztására - tartalmazza a közlemény.

A liberális párt felkéri a kormányt, vizsgálja felül és tegye átláthatóvá az uniós források helyi szintű szakmai támogatási rendszerét, illetve küszöbölje ki a jelenlegi szervezeti párhuzamosságokat.
"Szükségesnek tartjuk, hogy az ehhez szükséges törvényi módosításokat a parlament haladéktalanul hozza meg" - írták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását