2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyilvánosság a szélhámosok ellen

A rendszer átláthatóvá tételével kell és lehet megakadályozni azoknak a próbálkozásait, akik azon törik a fejüket, hogyan fordítsák rossz célra az uniós pénzeket – nyilatkozta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a Népszavának.
2007. október 1. hétfő 08:40 - Hírextra

A lap hétfői számában Bajnai Gordon kifejtette: szerinte szemléletváltozásra van szükség, és tudomásul kell venni: az uniós pénzek odaítélése voltaképpen egy szolgáltatás, amit úgy kell végezni, ahogy ezt egy bank is teszi.

Az egyik oldalról nagyon vigyázni a pénzre, a másik oldalról pedig ki kell helyezni a legjobb ügyfelekhez - tette hozzá.

A Zuschlag-ügy kapcsán feltett kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: az uniós országok tapasztalatai is azt mutatják, "szinte mindenütt előfordul, hogy gazemberek, szélhámosok, csalók megkísérelnek hozzájutni ezekhez a pénzekhez".

Mint megjegyzi: "ez természetes, hiszen ahol zsáknyi pénz áll rendelkezésre, az mindenhol feléleszti az illegális szándékokat".

Az elkövetkező hét évről szólva Bajnai Gordon nem zárta ki, hogy lesznek még ilyen próbálkozások. Mint mondta: ilyesmi "biztosan lesz, sőt vélhetően már most is sokan törik ezen a fejüket".

Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a kérdés ezek után az, hogy elég átlátható-e a rendszer, illetve van-e jogkövetkezménye a napvilágra kerülő problémáknak.

"A rendszert átláthatóvá tettük, s dolgozunk azon, hogy újabb intézményes garanciákat építsünk be" - mondta a politikus.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását