2024. június 16. - Jusztin

2008-as színházi költségvetés

Nem változik a tervek szerint a színházi támogatás mértéke a tavalyihoz képest. A kormány által a múlt héten a parlamentnek beterjesztett 2008-as költségvetés tervezetében a helyi önkormányzatok színházi támogatásának előirányzott összege: 10 milliárd 810
2007. október 1. hétfő 17:59 - Hírextra
Ugyannyit kapnak a tervek szerint jövőre a helyi önkormányzatok a kőszínházak működtetésére, mint ebben az évben. Ez az összeg nem egészen 9 és fél milliárd forint. A Fővárosi Önkormányzat 3 milliárd 713 millió forintos támogatási összeget kaphat a fenntartásában lévő 13 színház üzemeltetésére.

A debreceni Csokonai Színház például 460,1 millióból, a kaposvári Csiky Gergely Színház pedig 299,8 millióból gazdálkodhat 2008-ban. A vidéki színházak közül a Szegedi Nemzeti Színházat fenntartó Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata kapja a legnagyobb támogatást - 590,7 millió forintot.

A vidéki bábszínházak működtetési hozzájárulása összesen 387,3 millió forint leszm, ha az országgyűlés megszavazza a törvényjavaslatot. A színházak pályázati támogatásának felosztható összege összesen 943 millió. Ebből a szabadtéri színházak 290 millióra, a nemzetiségi színházak 102, a független színházi műhelyek összesen 551 millió forintra pályázhatnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását