2024. május 3. - Tímea, Irma

Verseny a magyar EU-elnökségről

Nappali tagozatos egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdet országos konferenciát és versenyt a Külügyminisztérium. A diákoknak olyan témákban kell véleményt mondaniuk, amelyekkel Magyarországnak várhatóan szembe kell majd néznie, amikor 2011-ben átveszi a
2007. szeptember 29. szombat 17:15 - Hírextra
Tanulmányi diákkonferenciára és versenyre hívja a felsőoktatásban tanuló diákokat az idei tanévben a Külügyminisztérium. A Tézisek az EU-elnökségi stratégiához, vagyis rövid nevén a TézEUsz 2011 elnevezésű program célja, hogy bevonja a diákokat azokba a kérdésekbe, amelyek nagy valószínűséggel napirendre kerülnek majd 2011-ben, a magyar EU-elnökség ideje alatt.

A háromfordulós versenyben a diákok öt téma közül választhatnak, amelyekről esszét kell írniuk, majd az álláspontjukat szóban is meg kell védeniük. A témák között szerepelnek a lisszaboni stratégia első tíz éve utáni kihívások, az unió bővítési politikája, az EU 2013 és 2020 közötti pénzügyi terve, a Kiotói Egyezmény utáni energiapolitika, valamint a kontinens elöregedése. A versenyzőknek ki kell fejteniük, hogy adott területen milyen meghatározó tendenciákkal, kihívásokkal kell majd szembenéznie a magyar diplomáciának 2011-ben, és ki kell térniük a szóba jöhető, javasolt megoldási alternatívákra is.

A TézEUsz 2011 verseny regionális elődöntőit idén ősszel rendezik öt Európai Tanulmányi Központ - a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola - közreműködésével. Az országos döntőt jövő tavasszal Budapesten tartják, amelyen a 25 legjobb pályázó mérkőzik egymással.

A verseny első három helyezettje 200, 150, illetve 100 ezer forintos pénzjutalmat kap. Az országos döntőbe jutott első öt pályázó kétnapos brüsszeli szakmai utat nyer, amelynek során találkoznak a Magyar Köztársaság Állandó EU-képviselete és az Európai Bizottság munkatársaival, illetve európai parlamenti képviselőkkel.

Az érdeklődő nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások az esszéiket október 31-éig küldhetik el a tezeusz2011@euvonal.hu címre.

A versenyről és a pontos feltételekről a www.euvonal.hu/tezeusz2011 oldalon lehet bővebben olvasni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását