2024. március 29. - Auguszta

Tüntettek a polgármester ellen

Áthúzott meggyet ábrázoló táblákkal háromszáznál többen tüntettek a városháza közelében Meggyes Tamás polgármester ellen szombaton Esztergomban a Szent István Gimnázium igazgatójának felmentése miatt.
2007. szeptember 29. szombat 22:45 - Hírextra

A tüntetők emlékeztettek arra, hogy az igazgató szólt emelt, amiért az intézmény költözése miatt egy héttel később kezdődött a tanítás. A polgármester előbb nyilatkozási tilalmat rendelt el az igazgatónak, majd indítványára a képviselőtestület 12-11 arányban megszavazva felmentette az iskola vezetőjét.

Az iskola vezetésére pályázatot írtak ki, azonban az elküldött igazgatónak január 31-ig a helyén kell maradni, mert a 400 fős gimnáziumnak nincs igazgatóhelyettese. Őt azután mentette fel a polgármester, hogy a megyei lapban újságíró férje cikket írt a költözés körülményeiről.

A tüntetők - köztük a Szent István Gimnázium diákjai - a demokráciát kérték számon a polgármestertől. Meggyes Tamás korábbi nyilatkozatában az ügyet "vihar egy pohár vízben" fordulattal minősítette, tiltakozásul a demonstrálók mindegyike megtöltött a közeli szökőkútban egy-egy pohár vizet és a városháza előtti szobor talapzatára helyezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását