2024. május 2. - Zsigmond

Mennyit ér a nő?

A BPW (Business and Professional Women) Budapest Egyesület számszerűsítette, hogy a különböző női szerepek megélése a társadalomnak mekkora és milyen hasznot hoz.
2007. szeptember 29. szombat 09:15 - Hírextra

A 15 éven aluli gyermekeket nevelő több mint 814 ezer család felében a nők nem dolgoznak, jövedelmük nincs, miközben a család érdekében otthon végzett munkával ők és a foglalkoztatott társaik a családban aktívan keresők jövedelméhez a legszerényebb számítások szerint is évente több mint 450 milliárd forintot tesznek hozzá - állítja az egyesület.

A BPW Budapest Egyesület nemrégiben tartott konferenciáján azt a célt fogalmazta meg, hogy a részmunkaidőben foglalkoztatott nők aránya 3 éven belül elérje a 10 százalékot. Jelenleg ez az arány 5 százalék, miközben a gyermeket nevelő nők 50-55 százaléka igényelné ezt a lehetőséget.

Az egyesület a döntéshozóknak javasolja a Részmunkaidős Munkahely pályázat évenkénti kiírását, amelyet a BPW Budapest Egyesület különdíjjal támogat. Továbbá ugyanilyen fontosnak tartja, hogy államilag elismert szintre kerüljön a nemzetközileg kidolgozott és a Labora Alapítvány által gondozott Kompetenciamérleg, amely a családi tevékenységből származó tapasztalatokat állítja reflektorfénybe.

Ez a munkába visszatérőknek vagy munkanélkülieknek olyan eszközt jelent, amellyel egyénileg felmérhetik és értékelhetik az informális úton elsajátított szociális és személyes kompetenciáikat.
Az egyesület úgy véli, a két cél megvalósítása jelentős lépés ahhoz, hogy elősegítse minden nőnek olyan életút bejárását, amely számára a leginkább elfogadható, és így a társadalom részére is a legnagyobb hasznot hozza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását