2024. május 9. - Gergely

Bush ajánlata a klímaváltozás mérséklésére

George Bush amerikai elnök egy, a klímaváltozás elleni küzdelemről szóló konferencia ötletével állt elő pénteken Washingtonban, a világ 16 legszennyezőbb országának képviselői előtt. Az amerikai elnök szerint úgy kell csökkenteni az üvegházhatást kiváltó
2007. szeptember 29. szombat 08:33 - Hírextra
A washingtoni megbeszélésen a világ károsanyag kibocsátásának nyolcvan százalékáért felelős 16 ország vett részt. Bush kijelentette, hogy hosszú távú célokat kell kidolgoznia az országoknak, amelyeket egy 2008 nyarán tartandó találkozón véglegesítenének. Bush szerint közösen egy új nemzetközi megközelítés előtt fektetnék le az utat.

Az amerikai elnök elmondta, hogy úgy kell csökkenteni az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását, hogy az ne akadályozza a gazdasági fejlődést. Minden országnak külön célokat kell felállítania, amelyek tükrözik az adott állam fejlődési állapotát, és gazdasági igényeit.

Bush javaslatot tett a 16 országnak egy nemzetközi alap létrehozására, ami pénzügyi segítséget nyújtana a környezetbarát energiákkal foglakozó kutatásoknak a fejlődő országokban.

Az Európai Uniót képviselő portugál környezetvédelmi miniszter-helyettes közölte: jó volt hallani, hogy George Bush a klímaváltozással kapcsolatban ilyen szilárd és erős hangot ütött meg, reménykeltő jelként jellemezve azt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását