2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zuschlag és Katus maradt

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés MSZP frakciójának felszólítása ellenére sem mondott le képviselői mandátumáról Zuschlag János és Katus Ferenc, a vonatkozó törvény nem teszi lehetővé visszahívásukat a közgyűlésből, de kezdeményezzük a bizottságokból történő
2007. szeptember 28. péntek 15:43 - Hírextra

"Felszólítottuk Zuschlag Jánost és Katus Ferencet, hogy mondjanak le a mandátumukról, illetve a közgyűlésben viselt tisztségeikről, de ennek a felszólításnak nem tettek eleget" - mondta Balogh László, a megyei közgyűlés ülésén.

A szocialista frakcióvezető tudatta, hogy a frakció kizárta soraiból Zuschlag Jánost és Katus Ferencet, valamint kezdeményezte, hogy a korábbi frakciódöntések alapján elosztott bizottsági helyeket vizsgálja felül a közgyűlés.

Ferenczi István, a megyei önkormányzat főjegyzője elmondta, hogy a két gyanúsított önkormányzati képviselői mandátuma két módon szűnhet meg az önkormányzati törvény szerint: jogerős ítélet meghozatalával, ha az a közügyektől való eltiltást is tartalmaz, és akkor, ha több mint egy évig nem látogatja a képviselő a közgyűlést.

A bizottsági helyeket azonban a közgyűlés, minősített többséggel újraoszthatja - tette hozzá a megyei főjegyző.

Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hét társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Az ügyben a hetedik gyanúsított, a körözött Lados István, Zuschlag János korábbi személyi titkára, aki szerdán Kecskeméten ügyvédje kíséretében megjelent az ügyészségen, ahol őrizetbe vették, majd pénteken előzetes letartóztatásba került.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását