2024. április 16. - Csongor

Megjöttek a modellek

Megnyílt az 54. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás pénteken a budapesti Közlekedési Múzeumban. A tárlaton öt országból csaknem 250 vasútmodellt láthatnak az érdeklődők a hozzájuk tartozó terepasztalokkal október 7-ig.
2007. szeptember 28. péntek 13:02 - Hírextra
A Magyar Vasútmodellezők és Vasútbarátok Országos Egyesületével közösen megrendezett vasútmodell-kiállítás hagyományosan a Közlekedési Múzeum egyik leglátogatottabb időszaki tárlata. A tárlatot megelőző versenyen szigorú szabályok szerint pontozta a nemzetközi zsűri a modelleket, és díjazta a versenyzőket.

A kiállítás egyik érdekessége egy 36 méter hosszú, úgynevezett modul terepasztal, mely élethűen modellez egy meglévő vasúti pályarészletet. A másik érdekesség a Ganz-Mávag híres dízel motorvonatának méretarányos működőképes modellje, amivel még a látogatók is utazhatnak egy 30 méteres pályán.

A vasútmodell kiállítás részeként látható a "Hazánk ipari öröksége a motorvonat" című fotókiállítás és az Ajka-Csingervölgy iparvasút történetét bemutató tárlat.

A vasútmodell kiállítást hétfő kivételével naponta 10-18 óra között nézhetik meg a látogatók október 7-ig a Közlekedési Múzeumban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását