2024. május 19. - Ivó, Milán

Dobrev Klára egy kamu projekthez adta fővédnökként a nevét

Az "Elég" - nők a dohányfüstmentes életért programjának egyik óvodai projektjén Dobrev Klára fővédnök asszisztálása mellett jelentette be az OTH képviselője, hogy novemberben a dohányzással kapcsolatos előírások betartatása érdekében országos ellenőrzés i
2007. szeptember 28. péntek 12:16 - Hírextra
Aligha kezdődik novemberben a nemdohányzók védelméről szóló törvények betartását ellenőrző országos akció, hiszen ehhez a jelenlegi jogi szabályozás szerint az OTH-nak nincsen joga. Az ÁNTSZ-ek 2007. május 10-e óta egyetlen ellenőrzést sem végeztek, mivel álláspontjuk szerint ettől kezdve az Országos Munkaegészségügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) az illetékes. Csakhogy az OMMF vezetői szerint az ÁNTSZ-eknél maradt ez a feladat. Így a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény előírásainak betartásával immár a kutya sem törődik. Az "Elég" program az egészségügyi tárca korábbi impotens akcióinak kombinációja, amelynek az a célja, hogy elleplezze: a tárca és az OTH évek óta semmit sem tesz a dohányzás visszaszorításáért. Négy éve egyetlen pályázatot sem írtak ki, ahol valódi civil szervezetek forráshoz juthattak volna. A tárca mereven ellenáll annak, hogy az ország történetében először egy 10 ezer fős mintás felmérés készüljön a lakosság dohányzási szokásairól, ehelyett rendre hamis adatokat küld a WHO-nak.



Támogatja a dohányipar álságos "Tisztességes Kereskedő" programját, évek óta szabotálja az abszurditásig ellentmondásos, a nemdohányzók védelméről szóló törvény átfogó módosítását. Ráadásul az általa felügyelt Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) dolgozói által alapított álcivil szervezetek projektjeit országos programmá tupírozza. A vállalkozóként működő Vadász Imre országos dohányzásleszoktatási koordinátorként, valamint a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért nevű fantomszervezet vezetőjeként egyaránt a nikotintapasz népszerűsítését végzi. Demjén Tibor OEFI csoportvezetőként és a nevével fémjelzett Dohányzás vagy Egészség Magyar Alapítvány elnökeként az impotens óvodai megelőző programokban utazik. Szilágyi Tibor vállalkozó, a tárca "dohányzáselleni stratégiáinak" kidolgozója, a Magyar Dohányzásellenes Koalíció nevű fantomszervezet vezetőjeként is dolgozik. Kártékony működésükkel elszívják a médiafelületet a valódi dohányzásellenes szervezetek elől. Az OTH évek óta rendszeresen elfogad pénzt gyógyszergyáraktól, az "Elég" programot például az a Lilly Kft. finanszírozza, amely a www.elegprogram.hu honlapon gátlástalanul reklámozza magát. Kedves Dobrev Klára! Ha tényleg csökkenteni szeretné a dohányzó gyermekek számát, ne egy nemi alapon szervezett, a férfiakat eleve diszkrimináló álakcióhoz adja a nevét, hanem vegye fel velünk a kapcsolatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását