2024. április 27. - Zita

Bekamerázták a várost

A világ legnagyobb számítógépes szolgáltatásokat nyújtó vállalata, az IBM bekamerázta Chicagót, a legkorszerűbb bűnüldözési és terrorizmusellenes célú hálózati megoldást alkalmazva. A Virtuális Pajzs nevet viselő program keretében az IBM 3000 olyan videok
2007. szeptember 28. péntek 11:11 - Hírextra

A kamerákkal rögzített információk egy belvárosi irányító központba futnak be, ahol rendőrségi és egyéb gyorsreagálási szakemberek elemzik azokat. Az IBM a legmodernebb arcfelismerő szoftvert telepíti az elemző központba.

Sam Docknevich, a számítógépes cég digitális és videomegfigyelő ágazatának vezetője elmondta, hogy ez a legfejlettebb ilyen városi hálózat az Egyesült Államokban. A szakemberek most olyan programokon dolgoznak, amelyek a videofelvételek alapján képesek lesznek rendszámtáblák felismerésére, tárgyak keresésére.

New York az év végéig 100 kamerát tervez felszerelni az alsó-manhattani autók ellenőrzésére, 2010-re összesen 3000 kamerát terveznek üzembe állítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását