2024. május 6. - Ivett, Frida

Plusz pénz a tanároknak

Több mint félezer iskola 226 fenntartója nyújtott be pályázatot az egymilliárd forintos teljesítménymotivációs alapra, amelynek lényege, hogy plusz pénzzel jutalmazza a kiemelkedően teljesítő tanárokat. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) körülbe
2007. szeptember 27. csütörtök 12:53 - Hírextra
A központi támogatásra május 15-ig pályázhattak azok az intézmények, ahol már működik a teljesítményértékelési rendszer, vagyis már kialakították az elbírálás szempontjait. Az elutasítások nagy száma részben annak volt köszönhető, hogy ezt sokan nem tudták dokumentálni, és sok volt a formai hibás kérelem is. A szaktárcához összesen 188 önkormányzat és 37 nem állami fenntartó nyújtott be pályázatot, de 14 központi költségvetési szerv is csatlakozott a kérelmezőkhöz. Ami az állami intézményeket illeti, 482 iskolából 248 jutott támogatáshoz. Ebből a kritériumok teljesítésének arányában 99 iskola tanáronként 70 ezer forintot, 95 105 ezret, 54 pedig 140 ezer forintot kap. A pályázaton 37 nem állami fenntartó 19 iskolája nyert hasonló összegeket, hasonló arányban. A központi intézmények közül csak egyet utasítottak el, 13 intézmény megnyerte a támogatást.

Brassói Sándor, az oktatási tárca osztályvezetője korábban azt mondta, a pénz az önkormányzat számlájára érkezik, de azt végül a pályázaton nyertes iskolák igazgatói osztják szét a tanárok között, egyszeri bónuszként, vagy havi bontásban.

A további pályázatok kiírása a jövő évi költségvetés függvénye - közölte a szaktárca.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását