2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyurcsány a korrupció ellen

A kiskunhalasi volt kistérségi megbízott ügyében a miniszterelnök csütörtökön újságíróknak megerősítette: arra utasította Bajnai Gordon minisztert, hogy mentse fel az illetőt és kezdeményezzen rendőrségi eljárást az ügyben.
2007. szeptember 27. csütörtök 11:26 - Hírextra
Nem magyarázkodni és mentegetőzni kell, hanem a leghatározottabban fellépni - mondta a kormányfő, aki ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy egy országot nem lehet "le tolvaj bandázni". Gyurcsány Ferenc ezzel Orbán Viktor Fidesz-elnök kijelentésére utalt, aki azt mondta, hogy ellopják az uniós pénzeket. Mindig küzdeni fog az ellen, ha valaki azt mondja, hogy "valamit úgy általában ellopnak. Kik lopják el? Hadd ne mondjak polgármestereket..." fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő szerint szabályozni kell a közigazgatást, mert jelenleg parlamenti képviselők ki-be járkálnak a minisztériumokban. Nekik a törvényhozás lenne a dolguk, mégis lobbiznak saját választókerületük érdekében. Azt szeretné, hogy ezek a viszonyok szabályozottak legyenek, mert az nincs rendben, hogy képviselők a minisztériumok középvezetőivel mind a mai napig ellenőrizetlen körülmények között tárgyalnak - közölte Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök azt mondta: szerinte a rendszerváltás óta ő az egyedüli miniszterelnök, akivel sosem lehetett konkrét privatizációs ügyekben, vagy "ilyen-olyan" fejlesztésekről tárgyalni. Nem az ő dolga ugyanis - tette hozzá. Az a különbség a kormányok között, hogy van, amelyik a volt párt pénztárnokából APEH-elnököt csinál, és van, amelyiknél nem jut el odáig a nyomozás, hogy kiderüljön: ki volt Joszip Toth vagy Kaya Ibrahim - mondta Gyurcsány Ferenc. Ő azok közé tartozik, aki azt mondja: nem rejtegetni kell, hanem szembe menni ezekkel az ügyekkel, nincs más választás - közölte a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc a Zuschlag-üggyel kapcsolatban, kérdésre válaszolva azt mondta: úgy látja, hogy a gyanúk sejthetően nem megalapozatlanok. Hozzátette: minisztersége idején nem sejtette, hogy szabálytalanul ítélhettek oda pályázati pénzeket. Ha sejtette volna, vizsgálatot rendel el - közölte a miniszterelnök, aki a kormányátalakítással kapcsolatban megjelent sajtóhíreket is cáfolta. Mint mondta: "ez olyan fokú kacsa, hogy már lúd". Nem lesznek minisztériumi összevonások vagy tárcacserék - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását