2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vita az araboknál

A Washington által szervezett békekonferencia elutasítására szólította fel a Hamász Szaúd-Arábiát és a meghívott arab államokat egy szerdai közleményében. A szíriai kormány hivatalos lapja szerint Damaszkusz akkor válaszol a meghívásra, ha hivatalosan is
2007. szeptember 26. szerda 15:22 - Hírextra
Az Egyesült Államok által novemberre szervezett közel-keleti békekonferencia bojkottjára szólította fel a Hamász radikális palesztin szervezet azt a 12 arab országot, melyek a tervek szerint meghívást kapnak az eseményre. A nyilatkozat külön felszólítja a szaúdi királyságot, hogy utasítsa el a részvételt, mert a konferencia, álláspontjuk szerint, csak egy újabb eszköz a palesztinok jogainak csorbítására.

A Tisrin című szír kormánypárti napilap erősen kételkedő hangnemben kommentálta a hírt, miszerint Washington Damaszkusszal is tárgyalna. A lap szerint nem Szíria áll a béke útjában, hanem Izrael. Mohszen Bilal szír tájékoztatási miniszterrel összhangban azt írják: a meghívásra akkor válaszolnak, ha az hivatalosan is megérkezik az arab országba.

A közel-keleti rendezés központjában álló izraeli-palesztin konfliktus azután robbant ki, hogy 1948-ben megalakult a zsidó állam. Az arab országok által el nem ismert Izrael több háborút vívott szomszédaival. A tárgyalás hosszútávú célja Izrael elismertetése arab szomszédaival és a palesztin állam megteremtése.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását