2024. április 25. - Márk

Fejlődik Miskolc

Október elsejétől éjjel-nappal fogadja a heveny szívinfarktusos betegeket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház - tudta meg a Független Hírügynökség Csiba Gábortól, a kórház főigazgatójától. A szívkoszorúér katéteres tágítását eddig csak egy héten három na
2007. szeptember 26. szerda 15:25 - Hírextra
A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség - mondta a Független Hírügynökségnek Kaló Emil, a B.-A.-Z. Megyei Kórház kardiológiai osztályának főorvosa. A kórházba érkezés előtt a betegek fele meghal. Ennek oka kettős: egyrészt gyakran a betegek becsülik alá kezdetleges fájdalmaikat, másrészt az első ellátó orvos felszereltségén és diagnosztizálásán is sok múlik. A kardiológiai szívkatéterezés folyamatos biztosítása nagyban megnövelheti a szívbetegek esélyeit.

Júniusban a kórház egy hónapos próbaüzemet tartott, mostanra pedig a folyamatos ügyelet tárgyi és személyi feltételeit is megteremtették.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását