2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nyilatkozott a pénzügyminiszter Kabairól

A jogerős bírósági döntést nem kommentálom - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték: mit szól Kabai Károly őrizetbe vételéhez.
2007. szeptember 26. szerda 21:59 - Hírextra

"Kabai Károllyal való személyes ismeretségemet nem fogom megtagadni azért, mert a sajtóban kettőnket eléggé nem fair módon kötnek össze" - fogalmazott a pénzügyi tárca vezetője.

Kabai Károlyt a Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahol gyógykezelés alatt állt.

A férfi 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban - tavaszi lemondásáig - a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, a vádban szereplő cselekmények előtt több évvel pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt.

Az elítélt előbb azt kérelmezte, hogy egészségi állapota miatt halaszthassa a börtönbüntetés megkezdését, amely kérelmet azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság augusztus 2-án jogerősen elutasított.

A vállalkozónak augusztus 21-én kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, Kabai Károly azonban ennek nem tett eleget, ezért augusztus 22-én a bíró szeptember 10-ei határidővel elrendelte az elítélt rendőri elővezetését. Az elővezetés eredménytelen maradt, ezért a bíróság intézkedett arról, hogy kutassák fel az elítélt tartózkodási helyét, hogy a később szükség esetén kibocsátandó elfogatóparancs eredményes lehessen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását