2024. május 22. - Júlia, Rita

Magyar-román piff-puff

A Cross Landing elnevezésű magyar-román háromnapos hadgyakorlat leglátványosabb magyarországi programjára került sor szerdán délelőtt a magyar-román és ukrán hármas határhoz közeli Rozsály falu mellett - tájékoztatta az MTI-t Janka Norbert orvos ezredes,
2007. szeptember 26. szerda 13:01 - Hírextra

A feltételezés szerint két helikopter összeütközött a levegőben és lezuhant. A balesethez riasztották mind a román légierőt, mind a 86-os számú szolnoki helikopter bázist. A feladatok végrehajtásába bekapcsolódtak az Országos Mentőszolgálat szakemberei is.

A gyakorlat szerint leghamarabb a csengeri önkéntes tűzoltók értek a terephez, akik mátészalkai társaikkal az égő helikopterekből mentették ki a balesetet szenvedő legénységet és utasokat.
A közös gyakorlat célja, hogy az érintett szervek együttműködésének színvonalát is vizsgálni tudjuk - mondta Janka Norbert.

Hozzátette: a terület biztosításába a határőrség, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai is bekapcsolódtak, a mentősök a feltételezett baleset sérültjeit látták el, akik a zuhanás mellett, égési sérüléseket is szenvedtek. A példás összefogás mellett a civil szervezetek azzal segítettek, hogy a Kelet-magyarországi Speciális Mentők szakemberei is "véletlenül" arra jártak - mondta az orvos ezredes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását