2024. május 2. - Zsigmond

Lesz még egy esély az olimpiai kvótára

A magyar férfiválogatott a 35. helyen végzett a nemzetek sorrendjében a pekingi olimpiára selejtező thaiföldi súlyemelő-vb csapatversenyében, így továbbra sincs ötkarikás kvótája a sportágnak.
2007. szeptember 26. szerda 17:23 - Hírextra

A magyar kvalifikációhoz a legjobb 27 között volna végeznie a nyolcfős gárdának, de ez nem sikerült. Nem is sikerülhetett, hiszen a csapatból egyedül Ádám Róbert szerzett pontot - az ő 19. helye ért itt, Csiangmajban 8,4-et, ez adódott hozzá a tavalyi vb-n gyűjtött mennyiséghez -, a többiek mind kívül maradtak a kategóriánként az első 25-öt díjazó pozíciókon.

Legközelebb, egyúttal utoljára még a jövő évi, római Európa-bajnokságon juthat olimpiai kvótához a magyar súlyemelés, benne a női részleg is, amelyet a thaiföldi csúcseseményen eleve minicsapat, három versenyző képviselt. A női válogatottnak szintén az olasz fővárosban kell az első öt között végeznie a nemzetek versenyében ahhoz, hogy Pekingben ott lehessen magyar emelő.

A vb pontversenyének legjobbjai a férfiaknál (a 2006-os és 2007-es kvalifikációs vb-k eredményeinek összesítése alapján): 1. Oroszország 359 pont, 2. Fehéroroszország 336, 3. Kuba 316, 4. Bulgária 311, 5. Lengyelország 276, 6. Kolumbia 268, ... 35. Magyarország 43.8

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását