2024. május 8. - Mihály

Klotyó kulturánk

Árnyékszék-történeti kiállítás nyílik szerdán a Millenáris Teátrumában. Az ingyenes tárlaton a toalettek technológiai és esztétikai fejlődésével, illetve a higiéniai kultúra változásaival lehet megismerkedni. A gyűjtemény a régmúlt korok emberének intim s
2007. szeptember 26. szerda 11:33 - Hírextra
A Zewa- "Ahová a király is gyalog jár"WC-történeti kiállítás szeptember 26-án délután nyílik a Millenárison. A tárlat bemutatja, hogyan alakult az évszázadok során a WC-k technikai háttere, miként változott a formája, illetve mikor jelent meg a víz és az egyéb kiegészítők, mint a papír vagy a kefe.

A kiállítás egyik különlegessége lesz az a 24 üléses, melegvizes-szennyvízelvezetővel és illatosító berendezéssel ellátott WC-makket, mely az ókori Róma kikötővárosában, Ostia Antica-ban használt közvécé élethű mása - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Rózsa Miklós. A rendezvény kurátora azt is hozzátette: a tárlat nemcsak a régi korokat idézi, hanem betekintést nyújt a 21. és talán már a 22. századba is egy "hűtő-fűtő", belül illatosított, kívül szagelszívó berendezéssel ellátott, zenélő WC-csodán keresztül.

A rendezvényen a használati tárgyakon kívül számos magyar és nemzetközi kortárs képzőművész alkotásait is megtekinthetik a látogatók. A helyszínen kiállított képek, filmek, szobrok és installációk szintén az árnyékszéket és a művészek ezzel kapcsolatos gondolatait jelenítik meg.

A Zewa -"Ahová a király is gyalog jár" WC-történeti kiállítás október 21-én, késő este zárul.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását