2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ujhelyi is gyanús?

Hasonló az 1996-1997-ben az Ujhelyi István nevéhez kötődő subasai alapítvány, a Felnövekvő Generációért és más, BIT-hez közeli Csongrád megyei civil szervezetek pénzszerző esete és a most kipattant Zuschlag János-ügy - állítják Fidesz-körökben, ezt cáfolj
2007. szeptember 25. kedd 10:29 - Hírextra

A napilap 1996 végén és 1997 januárjában tárta föl, hogy új és valós tevékenységet alig folytató ifjúsági alapítványok meglepően nagy összegeket nyertek különböző pályázatokon. Például az Ujhelyi István, a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) akkori vezetője és a szegedi önkormányzati képviselő által irányított Alapítvány a Csongrád Megye Felnövekvő Generációjáért elnevezésű frissen létrehozott szervezet kétmillió forintot nyert 1996 végén a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázatán - áll a napilap cikkében.

A szervezetet 1996. november 16-án alapították, működése 1996. december 31. után lett jogerős. Az alapítvány székhelye Subasa, Szeged víkendházairól ismert külterülete.

Ujhelyi István azt nyilatkozta a lapnak, hogy az alapítvány az állandó jobboldali támadás miatt ellehetetlenült, de szabályos módon szüntette meg tevékenységét, közel harminc programsorozatot, különböző továbbképzéseket szervezett Szentestől Kübekházáig.

Az alapítvány nyíltan folytatta tevékenységét, az elnyert támogatások felhasználásáról szabályosan elszámolt - közölte az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára, az MSZP alelnöke, aki ezért is durva, személye elleni támadásnak tartja, ha ezen alapítvány történetét összemossák bármiféle mostani üggyel.

Hozzátette: az alapítvány címének egy akkori kurátor subasai postacímét adták meg, mivel a szervezet saját lakással nem rendelkező fiatalok hozták létre.

A politikus kitért arra is, hogy Zuschlag Jánossal, egykori elnökhelyettesével sose volt rózsás a viszonya. Hozzáfűzte: nem ismeri az ellene felhozott vádak részleteit, de nem érintett semmilyen módon se a hozzá kötődő egyesületekben, se az odaítélt támogatásokban, így számára nincs Zuschlag-ügy.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását