2024. március 29. - Auguszta

KDNP és Munkáspárt együtt

A KDNP üdvözli a Munkáspárt Elnökségének döntését, miszerint az csatlakozik a Kereszténydemokrata Néppárt, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Munkástanácsok Országos Szövetsége által kiadott Szabad vasárnap chartához.
2007. szeptember 25. kedd 16:30 - Hírextra

A Munkáspárt döntése is alátámasztja a KDNP azon törekvésének fontosságát, hogy össztársadalmi összefogás jöjjön létre annak érdekében, hogy a társadalmilag feltétlenül szükséges mértékre szorítsuk vissza a vasárnapi munkavégzést. Elfogadhatatlannak tartjuk ugyanis azt, hogy ma Európában egyetlenegy országban sem dolgoznak annyian vasárnaponként, mint hazánkban.

Hangsúlyozni szeretnénk ugyanakkor, hogy a boltok vasárnapi nyitva tartásáról az Országos Választási Bizottságnál beadott népszavazási kezdeményezést a KDNP tudta és megkérdezése nélkül nyújtotta be egy magánszemély. Tekintettel arra, hogy már folyamatban van a Kereszténydemokrata Néppárt által is támogatott 6 népszavazási kezdeményezés, a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezést nem tartjuk időszerűnek.

Dr. Frivaldszky Gáspár

a "Szabad vasárnapot" kampány koordinátora

Kereszténydemokrata Néppárt

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását