2024. április 27. - Zita

Interaktív kiállítás a kamionon

Huszonhárom városba látogat el az a kamion, amelyen mozgó interaktív kiállítás keretében ismertetik meg az érdeklődőkkel a hulladékok újrahasznosításának folyamatát - hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen az Öko-Pannon Kht. képviselői számol
2007. szeptember 25. kedd 17:37 - Hírextra

A Városháza Parkban tartott tájékoztatón láthatók voltak azok a hulladékból készült ruhák is, amelyeket a Kht. júniusi kampányában öt ismert személyiség - Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Tilla, Kásás Tamás és Szilágyi Tibor - viselt óriásplakátokon.

A ruhákért három héten át tartó online licit során összesen 151 ezer forint folyt be, amelyet a Kht. a gyermekek környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási oktatására fordít majd.
A legtöbben Szilágyi Tibor szmokingjára licitáltak, a legnagyobb összeget azonban Gryllus Dorka aludoboz estélyiéért adták a licitálók.

Az Öko-Pannon Kht. immár negyedik alkalommal valósítja meg a Pro Europe szervezet kezdeményezéséből mára európai szintű eseménysorozattá kinőtt Újrahasznosítási Hetet (Recycling Week).

Ezúttal országjáró körútban gondolkodnak: a rendezvénykamion 23 nagyváros közterületén parkol majd, egy-egy napig, szeptember 25. és október 28. között.

A kamionban minden kipróbálható, megérinthető, megtekinthető, köztük a mini hulladékválogató, a mágneses szeparátor, a sorba rakó játék, a golyós labirintus, a varázsdoboz, a térképes játék és a papírmerítés is.

A kiállítás megtekintése mindenki számára ingyenes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását