2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem fogy a vodka

A vodka presztízse lassan, de biztosan csökken Oroszországban, ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbek a külföldi párlatok - derült ki egy felmérésnek hála.
2007. szeptember 24. hétfő 11:40 - Hírextra

A Discovery Research Group közvélemény-kutató vizsgálata szerint tavaly Oroszországban 119,5 millió (dal) dekaliter vodkát palackoztak, ami az országban eladott töményital 70 százalékát tette ki. A fennmaradó 30 százalékot a "státuszszimbólum-itókák", azaz a konyak, a whisky, a szaké, tequila forgalma teszi ki - olvasható a Finanszovije Izvesztyija orosz üzleti lap online kiadásában.

Mint a kutatók rámutatnak, az egzotikus italok forgalma leginkább a bárokban, éttermekben, klubokban nőtt meg, ahol, ügyelve a látszatra, a "snassz" hazai vodka helyett az emberek inkább valamilyen márkás külföldi nedűt rendelnek. S ha egyszer megízlelték, lehet, hogy legközelebb már "házi használatra" is vesznek belőle.

A fogyasztás növekedésében szerepet játszik a növekvő életszínvonal, valamint a reklámok, amelyek a márkás italokat mint az édes élet elválaszthatatlan tartozékát mutatják be.

Az okok között a közvélemény-kutatók a nők növekvő alkoholfogyasztását is feltüntetik: a szebbik nem képviselői ugyanis nemigen kedvelik a vodkát, viszont szívesen fogyasztanak tequilát, vagy különböző likőröket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását