2024. május 2. - Zsigmond

Ingyenes látásvizsgálat az országban

Ingyenes látásvizsgálatot tartanak szeptember 28-án Budapesten, a Westend City Center földszinti bejáratánál 10 és 18 óra között. Októberben még további hat vidéki városban végeznek szűrést.
2007. szeptember 24. hétfő 19:01 - Hírextra

A kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éleslátás fontosságára és a szemészeti problémák megelőzésére, kezelésére.

Az ingyenes vizsgálat helyszíne egy kifejezetten erre a célra épített, különböző látásvizsgálati eszközökkel felszerelt kamion. A vizsgálatokat szemész szakorvos és optometrista képzettségű szakember végzi: a családi, örökletes szembetegségek kikérdezése után felmérik az esetleges látási hibákat, megállapítják hány dioptriás lencsével korrigálható, majd egy réslámpa segítségével ellenőrzik a szem elülső rétegeinek épségét, egy másik módszerrel pedig a könny mennyiségét állapítják meg.

Az érdeklődők a kontaktlencsével, annak használatával és ápolásával kapcsolatos tudnivalókat is megismerhetik, továbbá a lencsék felhelyezését és levételét képzett személyzettől sajátíthatják el.
A felvilágosító kampányban a Vakok és Gyengén Látók Egyesületének helyi szervezeteivel együttműködésben összesen 11 nagyvárosban végeznek ingyenes látásvizsgálatot, kontaktlencse illesztést és szemészeti tanácsadást.

Szemészeti szűrőkamion eddig Szombathely, Kaposvár, Székesfehérvár és Pécs városaiban már több száz érdeklődőnek segített.

A további helyszínek és időpontok:

Kecskemét - október 1.
Szeged - október 2.
Debrecen - október 4.
Miskolc - október 5.
Nyíregyháza - október 6.
Győr - október 7.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását