2024. május 5. - Györgyi

Dupla gyereksegély

A Nagy-Britanniában dolgozó lengyel vendégmunkások fele duplán, otthon és a fogadó országban is igényelte a gyermeksegélyt. A főként eldugott, kis településekről származók abban bíztak, hogy a brit hatóságok nem fognak rájönni a turpisságra - közölte a BB
2007. szeptember 24. hétfő 20:21 - Hírextra

Az európai uniós törvények szerint a bevándorló munkások más országban lakó gyermekeik után támogatásban részesülhetnek, azonban ezt az igényt nem nyújthatják be egyszerre két országban.
Két évvel ezelőtt Gdansk térségében az illetékeseknek még csupán két kérelmet kellett ellenőrizniük, amelyeket a szigetországban dolgozó lengyelek nyújtottak be. Idén azonban már 1500 kérelem van elbírálás alatt.

A BBC a 16 lengyel régióból kilencből gyűjtött adatokat, s ebből kiderült, hogy hat térségben a kérelmezők egyharmada-fele duplán nyújtotta be igényét a támogatásra.

Az angol kormányt évente nagyjából 2 milliárd font (718 milliárd forint) veszteség éri a hamis segélykérelmek miatt - ebben a most kipattant lengyel segélyumbulda azért nem jelent számottevő összeget.

A jelentés szerint a 2004 óta Kelet-Európából Nagy-Britanniába érkezett munkások 70 százaléka lengyel, ám a közülük valamiféle segélyre jelentkezők száma az arányokat tekintve alacsonyabb, mint a többi országból érkezetteké.

Frank Field korábbi népjóléti miniszter szerint itt az ideje, hogy a brit kabinet megszigorítsa a vendégmunkások szociális támogatását.

A 600 ezer szigetországbeli vendégmunkásból az utóbbi két évben közel 17 ezren folyamodtak valamilyen segélyért, ám ennek túlnyomó többségét elutasították.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását