2024. május 5. - Györgyi

Bezárt a frankfurti autószalon

Közel egymillió látogatója volt a szeptember 13-23. között megrendezett frankfurti Nemzetközi Autókiállításnak (IAA). A vásárszervezők hétfőn sikeresnek értékelték a legfontosabb európai gépjárműshowt.
2007. szeptember 24. hétfő 16:52 - Hírextra
A lóerők és köbcentik diadala helyett a környezetbarát, takarékos műszaki megoldások sikerét hozta a vasárnap este véget ért frankfurti IAA. A gyártók tapasztalata szerint az új négykerekűt vásárolni szándékozók zömét a kocsik végsebességénél, gyorsulásánál jobban érdekli a járgányok üzemanyagfogyasztása és károsanyag (CO2) kibocsátása. A klímakatasztrófa rémképe egyre gyakrabban "megbélyegzi" a benzinzabáló luxus limuzinokkal és túlsúlyos terepjárókkal közlekedőket.

A Porsche bemutatta például a 2009-től a szalonokba kerülő, hibrid-üzemű városi dzsipjét, amelynek 100 kilométerenkénti átlagfogyasztása 10 liter alatt marad. Egy másik standon pedig a környezetkímélő retro-Trabant dobogtatta meg a szíveket. A kisautók népszerűsége kézzelfogható trend volt az idei IAA-n.

A Német Autóipari Egyesület (VDA) hétfői közleménye szerint a több mint ezer cég standjait idén közel 1 millió látogató kereste fel. A vendégek 125 országból érkeztek Frankfurtba.

A következő frankfurti autószalont 2009 szeptemberében tartják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását