2024. május 17. - Paszkál

Szívünk napja

Ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással és számos kikapcsolódási lehetőséggel hívják fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedésekre vasárnap, Budapesten, a Millenárison a "Szívünk napja" rendezvényen. Hazánkban a halálozások felének oka
2007. szeptember 23. vasárnap 10:50 - Hírextra
Szeptember harmadik vasárnapja már évek óta a nemzetközileg is bejegyzett "Szívünk napja", ennek kapcsán tartanak egész napos rendezvényt a Millenárison: délelőtt tíz órától egészen késő délutánig. A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet a szív egészségének megőrzésére: Magyarországon ugyanis az emberek 52 százaléka valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hal meg.

A rendezvényen ingyenes egészségügyi szűrésekkel várják a kilátogatókat: zsírtömeg- és testtömeg index, vércukor-, koleszterin-, és vérnyomás méréssel. A szakemberek az értékek alapján mindenkinek tanácsot adnak ahhoz, hogyan és min változtasson, hogyha bármelyik eredménye nem ideális - mondta el a Független Hírügynökségnek Monspart Sarolta, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) osztályvezetője. Véleményük szerint ugyanis most az egyik legfontosabb, hogy az emberek szembesüljenek egészségi állapotukkal és ha kell, változtassanak az életmódjukon.

Lesznek aerobic- és fitnessórák, lehet gyalogolni és futni is, illetve pihenni - szívünk naponta átlagosan 84 ezret ver, így ráfér a pihenés - fogalmazott Monspart Sarolta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását