2024. április 28. - Valéria

KDNP: káosz lesz az egészségügyben

A kereszténydemokraták szerint, ha a kormány végrehajtja a társadalombiztosítás átalakításával kapcsolatos tervét, akkor a jelenlegi káosz tovább fokozódik az egészségügyben - mondta a párt szakpolitikusa, azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton bej
2007. szeptember 23. vasárnap 07:46 - Hírextra

Ha a kormány nem hagy időt arra, hogy az eddigi lépések hatására kialakult kaotikus helyzet rendeződjék az egészségügyben, és belekezd egy újabb átalakításba, akkor ez a jelenlegi káoszt tovább fokozza - mondta Nagy Kálmán, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szombaton reagálásában az MTI-nek. Hozzátette: a következő két évben eddig még nem látott zűrzavar várható az egészségügyben, ami emberéletekbe is kerülhet.

Nagy Kálmán közölte: az MSZP nagyobb része sokkal inkább megtartaná az eddigi biztosítás alapformáit, ám Gyurcsány Ferenc a hatalom megtartása érdekében beáldozza a szocialisták akaratát. Ezt mutatja az a kijelentése, ami elhangzott az MSZP szombati választmányi ülésén - fűzte hozzá.

Mint a politikus - aki gyakorló orvos Miskolcon - mondta: az új biztosítási rendszer tartalmi és formai kérdéseiben egyaránt éles az ellentét az MSZP és az SZDSZ között. A politikus úgy vélte, a kormányfő hatalmi ambíciója miatt az október 15-ig elkészülő törvényjavaslat az SZDSZ álláspontját fogja tartalmazni. Hozzátette: a jogszabály tervezet kidolgozásához túl rövid az idő, hiszen még egyezség sincs a két koalíciós partner között.

Mint Nagy Kálmán mondta, a tb tervezett átalakítása mutatja, hogy a kormánynak az a szándéka, hogy végérvényesen kivonuljon a krónikus betegek mögül, nem vállal felelősséget értük.

Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén azt mondta: szeptember végéig meg kell állapodni az MSZP-nek és az SZDSZ-nek az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról, és október 15-ig az erről szóló törvénymódosítást be kell nyújtani az Országgyűlésnek. A szocialista pártelnök-miniszterelnök azt is közölte: folytatják az elmúlt egy évben képviselt politikát a megfelelő tanulságok levonásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását