2024. április 28. - Valéria

"Hogyha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni"

A tandíj után újabb sarcokkal kell szembenézniük a felsőoktatásban tanuló diákoknak: nem kapnak ezentúl lakhatási- és tankönyvtámogatást - hangzott el a Fidelitas vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten. A szervezet vezetői szerint a Gyurcsány-kormány üz
2007. szeptember 23. vasárnap 16:09 - Hírextra
 Ágh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnöke a tájékoztatón elmondta, hogy a felsőoktatásban bevezetett tandíj már eleve hihetetlenül megterheli a családokat, most azonban egy kormányrendelet értelmében a hallgatók további támogatásoktól esnek el. Nem kapnak ezentúl lakhatási támogatást, amit eddig az albérlet, vagy a kollégium kifizetésére fordíthattak és megszűnik a jegyzet- és tankönyv támogatás is.
Ágh Péter közölte, hogy minden parlamentális eszközzel fel akarnak lépni a támogatásokat megszűntető kormányrendelet ellen, ezért már készül egy módosító javaslat.

Koszorús László, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke arról beszélt, hogy míg 2006-ban 132 ezer, addig idén már 24 ezerrel kevesebb, azaz 108 ezer fiatal akart csak felvételizni valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. Ezen is látszik - véleménye szerint - hogy 24 ezer család gondolta úgy, hogy nem tudja fizetni a felsőoktatás költségeit.

Koszorús László felhívta a figyelmet a tandíjról szóló népszavazás fontosságára, úgy véli, aki reálisan átgondolja a kérdést, "nem"-mel kell, hogy szavazzon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását