2024. május 2. - Zsigmond

Bertolucci kiállítás nyílt

Bernardo Bertolucci "ellopott pillanataiból" nyílt kiállítás a hét végén Nápolyban az Ovo kastélyban.
2007. szeptember 23. vasárnap 07:01 - Hírextra

A világhírű filmrendező forgatásai közben készült 140 kiállított képen végigkövethetjük a mester pályafutását, és olyan különös, sokszor intim pillanatokat láthat a közönség, amelyekkel bepillanthatnak egy-egy színész lelkivilágába, vagy pedig a forgatások sajátos hangulatába.

Szerepel például egy fotó, amelyben 1993-ban készült a Kis Buddha forgatásán: Bertolucci éppen egy kis elefánttal "társalog". Különösen érdekesek Az utolsó tangó Párizsban (1972) "háttérfelvételei".

Az egyik képen a rendező egy ágyon heverve tart "szakmai megbeszélést" főszereplőivel, Maria Schneiderrel és Marlon Brandóval. Egy másikon a párizsi utcán láthatók, míg egy harmadik igazi művészi portré a "rejtélyes" Brandóról.

Láthatjuk Gérard Depardieut, amint egy fekvő disznón lovagol ölében egy kislánnyal a Huszadik század (1976) forgatási szünetében, a Tea a sivatagban (1990) standfotóján pedig John Malkovich és Debra Winger látható végtelen kőtörmelékek és felhőktől súlyos ég alatt. Kortörténeti dokumentum az a kép is, amikor Az utolsó császár (1987) egyik jelenetének beállítását beszéli meg Bertolucci egy hatalmas, "szocreál" típusú, Mao Ce-tung portréval ékesített óriás-plakát előtt a kínai szereplőkkel.

A fotókat Angelo Novi, Alessia Bulgari, Marilu Parolini és Severine Brigeot készítették - írta a La Repubblica című olasz napilap.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását