2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nyilatkozott Fidel Castro

Fidel Castro hosszú idő után újra szerepelt a kubai televízióban pénteken. A még mindig lábadozó kubai vezető csak nevetett a haláláról szóló híreszteléseken. A 81 éves vezetőről június eleje óta még fényképek sem jelentek meg Kubában, ami széles körben t
2007. szeptember 22. szombat 11:10 - Hírextra
Castro Kuba színeit viselte, piros-fehér-kék melegítőben szerepelt az előre rögzített felvételen. Elmondta, hogy az utóbbi időben hosszú értekezéseket írt számos témáról, legutóbb a hidegháborúról. Beszélt az Egyesült Államok gazdaságáról, az olaj világpiaci áráról, és a dollár-euró árfolyam pénteki állásáról. Egyedül az egészségéről nem akart nyilatkozni, azt mondta, az maradjon államtitok. Castro barátja és legfőbb szövetségese, Hugo Chávez venezuelai elnök azt mondta, szerinte Fidel még 100 évig élhet.

Tavaly júliusi műtéte után Fidel Castro ideiglenesen átadta a hatalmat testvérének, Raúlnak. A műtét előtt szerepelt utoljára a nyilvánosság előtt. A kubai vezetőség szerint Fidel Castro továbbra is részt vesz a fontosabb ügyek megvitatásában, és a döntéshozatalban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását