2024. május 5. - Györgyi

Kabaré az MSZP választmányon

A büntető törvénykönyv módosítására tesz javaslatot Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter annak érdekében, hogy az utcai rendzavarásokat egyértelműbben és határozottabban lehessen megítélni. Ezt Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke mond
2007. szeptember 22. szombat 16:01 - Hírextra

A politikus beszámolt arról, hogy a választmányi ülésen Takács Albert elmondta, a Btk.-módosításra a szólás- és a sajtószabadság, valamint a gyülekezési jog betartásának figyelembe vételével tesznek javaslatot.

Simon Gábor tájékoztatása szerint az igazságügyi tárca vezetője tájékoztatta a választmányt az elmúlt napok eseményeiről, így arról is, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket az utcai rendbontások, inzultálások elkerülésére.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnöknek az ülésen mondott beszédével kapcsolatosan a szocialista választmányi elnök úgy tájékoztatott: a választmány támogatni fogja az egészségügy átalakításáról szóló megegyezést.

"A választmány erős biztatást adott a miniszterelnöknek és a képviselőknek" - tette hozzá Simon Gábor.

Arra a kérdésre, hogy az ülésen szó volt-e a Zuschlag Jánost és Kabai Károlyt érintő ügyekről, Simon Gábor úgy válaszolt, ezekről nem volt szó és a szóban forgó kérdésekről az igazságszolgáltatásnak kell lefolytatnia a vizsgálatokat.

A sajtótájékoztatón a választmány elnöke elmondta még, hogy a testület elfogadta a platformok és tagozatok országos jellegének feltételrendszerét, és tájékoztatót hallgatott meg a Táncsics Alapítvány működéséről.

Az MSZP választmánya utolsó ülését tartotta a Köztársaság téren. A választmányi ülés kezdetén Simon Gábor elmondta, minden választmányi tag kap egy darabot abból a puzzle-ből, ami az épületet ábrázolja.

Szintén a választmányi ülés elején levetítettek egy részletet a Kabaré című filmből. Ezzel kapcsolatosan a választmányi elnök hangoztatta: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon olyan eszmék éledtek fel újra, amelyek egyszer már a történelem süllyesztőjébe kerültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását